Android telefonlar bilindiği üzere belli süre sonra sahiplerine birçok dert çıkarmaktadır. Bu sorunlar telefonun kalitesine göre değişen sürelerle kullanıcıların karşısına çıkmaktadırlar. Telefonunda yavaşlamalar, virüs belirtisi şeklinde istemsiz dosyalar oluşumu, yüklü uygulamalarda sebepsiz reklamlar ve klon uygulama oluşumu gibi birçok sorun olabilmektedir. Bunlardan en çok rastlananı telefonda yavaşlamalar ve kasmalar oluşumu da telefonu kullanmayı zorlaştırmaktadır. Bu sorunları elbette tamamen kaldırmak imkansız ancak etkisini minimum düzeye düşürebilirsiniz. Android telefon hızlandırma teknikleri için en kesin çözüm format atmak diyebiliriz ancak her seferinde yeni bir format atmak sizi zorlayacaktır. Buna gerek kalmadan yapabileceğiniz çözümlere değinelim. Peki telefonu hızlandırmak için ne yapılabilir?
Makalede Neler Var?
Android Telefon Hızlandırma Rehberi
Tarayıcı Değişimi
Android cihazlarda yer alan varsayılan tarayıcı Chrome sürekli güncellenmesi sebebiyle hiçbir değişiklik yer almadan yer kaplama ve bellek kullanımında fazlalık yaşatmaktadır. Çoğu kişinin de bildiği gibi bilgisayarda en çok bellek kullanımını yapan tarayıcı Google Chrome’nin telefonunuzda pasifleştirilmesi, ön belleğinin silinmesi ve telefondan tamamen devre dışı bırakılması gerekmekte. Bunu kaldırdığınızda gözle görülür bir değişim meydana geldiğini, android telefon hızlandırma işleminin ilk adımda işe yaradığını fark edeceksiniz.
Chrome yerine ne kullanmalı?
Peki Chrome’yi devre dışı bıraktık. Basit android tarayıcıyı mı kullanacağız? Tabi ki hayır. Chrome yerine Opera, Mozilla gibi tarayıcıları tercih edebilirsiniz. Kişisel önerim Opera‘dan yana.
Çerezlerden, Ön Bellekten Kurtulun
Telefonlarla, teknolojik cihazlarla pek arası olmayan insanların haberdar olmadığı ön bellek veya çerez temizleme bakımını yapmak telefonun ömrü için de önemli önlemlerden. Bu işlemi gerek telefonun kendi sağladığı uygulamalarla, ister elle, ister de üçüncü şahıs uygulamalarla yapabilirsiniz. Üçüncü taraf uygulamalardan bizzat kendimin de kullandığı SD Maid Pro.
Üçüncü Uygulama tipi nedir? Bu uygulamalar telefonla birlikte gelmeyen uygulama marketlerinden edindiğiniz veya .apk olarak kurduğunuz uygulamalardır. Bu tip uygulamalar android telefon hızlandırma ihtiyacı duymanıza sebep olan başlıca uygulamalardır.
Hangouts’dan Kurtulmak
Google’ın zorunluluğuyla her Android telefonda yer alan Hangouts’un devre dışı bırakılmasıyla kullanmadığınız halde arka planda bellek harcayan bir uygulamadan da kurtulmuş olursunuz. Hangouts, Whatsapp ve Messenger gibi devlerin yanında neredeyse hiç tercih edilmeyen uygulamalar arasında.
Üçüncü Uygulama Tipi Arayüzler Kullanın
Android’in default arayüzleri birçok işleme bağlı olması sebebiyle geçişlerde kasmalara sebep olmaktadır. Bu da size telefonun yavaşladığının hissini verebilmektedir. Bu sebeple 3. tip uygulamalar ile arayüzünüzü yapılandırın. Bunun için önerimiz Nova Launcher ve Apex Launcher‘dır.
Senkronizasyon Ayarları
Kuşkusuz arka planda sizden habersiz her interneti açtığınızda belli güncellemeler olmasından hoşnut olmazsınız. Bunu engellemek için senkronizasyon ayarları süreye bölümlenmeli veya tamamen kapatılarak elle yapılmalı.
Testi Kırılmadan Önlemi Alın
AntiVirüs’e Yer Ayırın
Telefon hafızanız az ise önermiyoruz ancak 16 GB ve üstünde kesinlikte cihazınızda antivirüs programı yer almalı. Siz istemeden de tıkladığınız bir bağlantı(link) yüzünden telefonunuzun yavaşlamasına sebep olabilirsiniz. Bu yüzden antivirüs uygulamasına yer ayırmalsınız. Bizim önerdiğimiz ise bilgisayarda da gayet çok kullanımı olan Avast Security‘i kullanabilirsiniz.
Yazımızda sizlere android telefon hızlandırma tekniklerini listeledik. Dilerseniz adımları tek tek gözden geçirerek uygulayabilir, telefonunuzun nefes almasını sağlayabilir, ömrünü uzatmayı sağlayabilirsiniz.
#Samsung aldığı patent ile Windows ve Android’i aynı anda çalıştıran telefon geliştiriyor. #Buarada, pateni ilk Joseph Merlin buldu.
Hepsini yaptım gayet işe yarar çözümler
Tarayıcı değişimi faydalı oldu cidden.