BeğenmedimYetersizİdare Ederİşime yaradıMükemmel (5 kişi oy kullandı. 5 üzerinden ortalama puan 5.00, oy kullanmak istemez misin?)
Loading...
Bloglama Webmaster

Webmaster Olmanın Herkese Göre Olmadığının 3 Kanıtı

Webmaster Olmak

Webmaster olmak, tek bir tabirle anlatılsa da web ortamının sınırsız dünyası içerisinde binlerce alt alana, bu alt alanlar altında da birçok alana ayrılmaktadır. Bu kadar geniş bir ağda tahmin edilebileceği üzere birçok da bunu mesleği, işi edinmiş insan yer alıyor. Dışarıdan bakılınca basit, pek efor sarf etmeden(fiziki tabiki) para kazanılacak bir kapı gibi duran webmaster penceresi aslında işin içerisinde pek de öyle değildir. Her işte olan zorluklar gibi demeyelim de bunun bir iki tık üstünde beceriye dayalı zorluklar; sizin webmaster olduğunuzu özel kılan bazı şartlar vardır. Nitekim kendi düşüncemle bunun böyle olması; sektörün yaşını, olgunluğunu, kalitesini de arttırmaktadır. Webmaster’ın alt alanlarından web tasarımında bunu yaş konusunda ayrı tartışabiliriz ama o konuda da ücret ve kaliteli oranı faktörü ortaya çıkıyor ve böylelikle durum eşitleniyor diyebiliriz. Daha fazla uzatmadan bu zorluklara, güzelliklere(!) geçelim.

Masa Başı, Masadan ayrı kalamamak

Aslında teknolojinin gelişmesiyle, basit dosya aktarımı, ufak düzenleme tarzı işlerini telefondan halledebilme yeteneği sanırım sadece bilgisayara erişimin çok çok zor olduğu zamanlarda webmaster’larda ortaya çıkan bir özellik. Bilgisayarınız serviste olacak, yataktan kalkamayacak kadar yorgun veya o kadar diğer işlerinizle yoğun olacaksınız ki web işleriniz için bilgisayar başına geçmeyin.

Webmaster Olmak

Sözünü etmişken webmaster telefonunu da bir o kadar işlevsel kullanabilmeli. Bilgisayar başında vakit kaybı yapmanıza neden olacak işleri de telefonunuzdan halledebilmeyi pratikleştirmek bazen hayat bile kuratarabiliyor.

Bu Kadar Yetse Bari?

Webmaster iseniz gerçekten para için uğraş vermemelisiniz. İşinizi sevmek her meslekte olduğu gibi bu alanda da oldukça önemli faktörlerden. Çünkü üretken olmak zorunda olan webmaster bu işi sevmeli ki mesai olacak mı?, ne zaman bitecek?, artık yatsam mı? gibi sorularla meşgul olmasın. Elbette bunları yapınca gelir elde etmeniz, özellikle normalden fazlasını elde etmeniz kaçınılmaz olacaktır.

Webmaster Olmak

Nitekim webmaster isen bu işi gerçekten seviyorsundur. “Ee ben sevmeden yapıyorum.” diyorsan üretken, peşinden koşulacak bir çalışan değilsin diyebiliriz çünkü farklı olmak için sabah kalktığınızda sizi bekleyen işlere sevgi ve heyecan duymalısınız.

Derin Karmaşa

Yazının başında da bahsettiğimiz gibi webmaster sektörü oldukça geniş bir ağ. Bu ağ içerisinde binlerce seçim yapmanızı gereken de alt alanlar mevcut. Tasarım yapıp gözleri kamaştıranlardan tutun makalesiyle okuyucusunu büyüleyene, SEO yapıp sıralama dengelerini bozandan tutun yazdığı kodlar ile yepyeni algoritmalar oluşturana binlerce alandan birini veya birkaçını(benim gibi hepsi olmasın da 😀 ) kendinize göre seçmelisiniz. Hangisi sizin sıkılmadan yapmanızı sağlıyor, hangisinde veya hangilerinde diğer rakiplerinizden daha farklı düşündüğünüzü hissediyorsanız bu karmaşaya son vermek için buna yönelin.

Webmaster Olmak

Sevdiğim ama her webmaster alanında her sektöre olan merakım ve isteğimden uygulayamadığım İmam El Gazali‘nin “Çok işte çırak olacağına, bir işte usta ol.” sözünü de hatırlatmadan geçmek istemedim.

Bunlara pek de eklenebilecek şeyler de var lakin daha fazla uzatıp siz değerli takipçilerimizi uyutmanın da anlamı yok. İlerleyen günlerde devamını da sizlere sunabiliriz. Yazımızı özetlemek gerekirse, webmaster olmak herkese göre değil ama bunu seven, heyecan duyan herkesin hakkı.

Ahmet Onur

2012 yılından bu yana dijital teknolojiler alanında; yönetim, delegasyon, yazılım ve girişimcilik üzerine yürüttüğüm çalışmalar, okuduğum kaynaklar ve kazandığım tecrübeler doğrultusunda yazılar paylaşıyorum. İlginiz ve okuduğunuz için teşekkür ederim!

1 yorum mevcut.

yorum yapmak için buraya tıklayın.