BeğenmedimYetersizİdare Ederİşime yaradıMükemmel (1 kişi oy kullandı. 5 üzerinden ortalama puan 5.00, oy kullanmak istemez misin?)
Loading...
Çözüm Script Webmaster Wordpress

WordPress de 4 Şeyi Sakın Kullanmayın

Wordpress de 4 Şeyi Sakın Kullanmayın

Günümüzde web işleriyle ilgilenen kişilerin yani biz webmasterların bloglarla uğraşacağı pek de vakit olmaz.Yani her seferinde farklı bir sistem kodlayarak blog açmak da hiç akıl işi değil. Bu noktada yardımımıza wordpress koşuyor. WordPress bu konuda ciddi anlamda katkı ve kolaylık sağlıyor. Bu fayda gerekli eklentileriyle SEO’ya, optimizasyona katkısı, binlerce farklı temaya sahip olması ve onlarca da işleve sahip olması ile açıklanabilir. Bu kadar sık kullanılan scriptte dikkat edilmesi gereken şeyler de yok mudur tabiki var. WordPress de 4 şeyi sakın kullanmayın diyoruz ve bunları irdelemeye başlıyoruz.

WordPress’de Yapılmaması Gerekenler

WordPress’de fotoğraf düzenleyici kullanmayın

Bloglarda veya haber sitelerinizde wordpress altyapısı kullandığınızda resimsiz yazı yollamakta kimilerine göre dert meselesi olmakta. Bu yüzden yazıya ekleyecekleri resimleriyle de çok ilgilenirler. Bu konuda çok kararlı olan resimsiz yazı atmayan kişiler resimleri boyutlandırmak için veya resimleri düzenlemek için wordpress eklentilerine başvururlar. Nitekim bu başlığımız o eklentiler üzerine. Çünkü o eklentiler tahmin edeceğinizden daha çok zarar vermekte. Daha yeni başlamış veya bu durum ile daha önce karşılaşmamış webmaster bireyler fotoğraf düzenleme gereksinimlerini buradan karşılayabileceklerini sanarlar. Aslında fotoğrafı düzenlerken %70 oranında resim kalitesini düşürürken, birden fazla aynı resimden üretir. Bir başka bize verdiği cezaysa eklentiyi pasifleştirdiğinizde hadi pasifleştirmeyi bırakın kaldırdığınızda bile resim kalitesi düşmekte adeta bulanık resimlerle karşılaşmakta kalırsınız. Bunu wordpress scriptini silip sıfırdan kurulum yaptıktan sonra veri tabanını yeniden düzenleyerek ve ilgili resimleri tamamen temizleyerek çözebilirsiniz ancak neredeyse faydası olmayan bir eklenti için vakit kaybı yaşamayalım derim.

Cache Kurulu iken WP Statistics Yüklemeyin

WordPress’de hız bakımından kullanılması gereken eklentilerden Cache eklentileri, kurulu iken istatistiklere göz atmak için kullanılan WP Statistics eklentisini kullanmayın. Çünkü iki eklenti birbiriyle çakışacak ve wordpress sisteminizde ikisi de kullanılamayacak.Ayrıca birçok WordPress kullanıcısı zaten WP Statistics‘in doğru olmadığı da belirtiyor. Çünkü bu eklenti kendinizin sayfa yenilemelerini bile istatistiğe dökerek site sahibinin biraz olsun havalanmasına sebep oluyor. Kendim Google Analytics kullanırım ve sizlere doğru sayım için tavsiye ederim.

Site Adresini Ayarları Kullanarak Değiştirmeyin

Wordpress de 4 Şeyi Sakın Kullanmayın
wordpress admin paneli> genel ayarlar

Site adresi değişikliklerinizde wp-admin’e giremezsiniz. Bu yüzden her şeyin hiçbir sorun olmadan değişmesi için sql dosyanızdan edit atmalısınız. Ayarlardan site adresi değiştirildiğinde bir de tam yetki verilmediğinde sadece birkaç yerde ki site adresi değişip birkaç yerdeki site adresi de eski şekilde kalabilmektedir. Siz siz olun buradan değiştirmeyin derim.

WordPress’de Site Adresi Nasıl Değiştirilir?

WordPress’de Dizin Değiştirme

Bu yöntem de sade wordpress scriptinizin dizin yolunu değiştireceğiz. Örneğin wordpress kurulu olan dizin /a/’da bunu /b/’ye alırken yapacağınız adımdan bahsedeceğiz. Öncelikle wp-admin’den genel bölümünden wordpress’in olacağı yeni alanı işliyoruz. Ardından fizella‘dan web sitenizin dosyalarına bağlanıp oradan dizini /a/ olan wordpress klasörünün adını /b/ olarak değiştiriyoruz.

WordPress’de Site Değiştirirken Adres Değiştirme

Web site adresini temelli değiştirirken ne yapmalıyız diye soruyorsanız sql dosyanızı dışa aktar yapıp oradaki tüm eski site yazan yerleri notepad++ programı ile seçip yeni adresinizle değiştrin.  Notepad++ nedir diye soruyorsanız bir diğer yazımıza da göz atabilirsiniz.

Eski Versiyonlarda Kalmayın

Her yenilenmeye devam eden sistemin her zaman güncel versiyonu daha kullanışlı ve korunaklıdır. Güvenlik açıklarının daha da kapatıldığı yeni sürümlerde hız artışı ve sitedeki hantallık bir ölçü olsa da değişir.Çünkü her yeni sürümünde wordpress daha iyi optimize olmuş şekilde sunulur. Tabi ki yeni sürüme geçmeden önce yedek almak ve sürümün getireceği yeniliklere bakıp, güncelleyenlerden bilgi almak gibi adımları uygulamalıyız.

WordPress‘de sorun yaşamamak için onun üzerinde ters işlemler yapmamalıyız. WordPress de 4 Şeyi Sakın Kullanmayın yazımızla bunların bazılarını açıklamış olduk. Bunlardan şimdilik kaçınırsanız problem yaşamazsınız.

Google’da Kolay İndex Alamamaktan mı şikayetçisiniz? En değerli teknikler için göz atabilirsiniz.

Google’da Kolay İndex Alma Yolları

Ahmet Onur

2012 yılından bu yana dijital teknolojiler alanında; yönetim, delegasyon, yazılım ve girişimcilik üzerine yürüttüğüm çalışmalar, okuduğum kaynaklar ve kazandığım tecrübeler doğrultusunda yazılar paylaşıyorum. İlginiz ve okuduğunuz için teşekkür ederim!

10 yorum mevcut.

yorum yapmak için buraya tıklayın.

  • yeniden boyuylandırma “resize” uygulamaları’nın kaliteli olanları bazen hayat kuratarabilliyor bazıları ise aşırı php yükü oluşturarak insanın bazen sinirlerini hoplatıp hayatını zorlayabilliyor. bu dediğim diğer uygulama eklentileri içinde geçerli yapılabilliyorsa temaya fonksiyon yazılmalı 🙂 bazı durumlarda daha pratik ve hafif bir yük oluşturur..

  • Valla iyi ki okudum yazınızı.Tam da resim boyutlandırma eklentisi kuracaktım.Yararlarını faydalarını araştırırken buraya geldim.Çok faydalı bir yazı olmuş hayatımı kurtardı resmen.Kaç saat uğraşacaktım kim bilir.

  • Hocam çok iyi bir konudan bahsetmişsiniz. Şu resim optimize olayını Allah’tan yüklemedim yoksa başıma bela alacakmışım.

  • Yanınızda yeni başlayanlar için gerçekten yararlı olmuş, ben de adres adresini ayarı kullanarak değiştirmeyeceğini öğrendim. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

  • Ben de yazıya biraz katkı yapayım o zaman 🙂

    ** Sayfalarda 1 den fazla h1 etiketi kullanmayın.
    * Önünüze gelen her eklentiyi kurmayın. Sorgu sayısı artar, site yavaşlar, güvenlik açıkları oluşur vs. İmkanınız varsa manuel ayarlayın.
    * WordPress sürüm gizleme gibi hileli yollara başvurmayın.
    ** Lisanssız eklentiler ve temalar kullanmayın hack gibi sonuçlar doğurabilir.