BeğenmedimYetersizİdare Ederİşime yaradıMükemmel (5 kişi oy kullandı. 5 üzerinden ortalama puan 5.00, oy kullanmak istemez misin?)
Loading...
Çözüm SEO Webmaster

Google’da Kolay İndex Alma Yolları

Google'da Kolay İndex Alma

Google’da kolay index alma diyoruz ve başlıyouz yazımıza. İnternet ortamında bizler gibi girişimler, bloglar, haber siteleri, paylaşımlar yapan webmaster bireylerin en çok karşılaştığı sorunlardan birisi de web sitesinin içeriklerinin google gözünde gözükmemesi yani arama sonuçlarında yer almaması. Bu sorunlar genellikle web sitesine gereken bakım, özen gibi emek sarf ettirecek durumları atlamakla karşılaşılabiliyor. Buna rağmen index alma beklentisi içerisinde olan kullanıcılar bilgi alabilmek için birçok yerden yardım istiyor. Biz de sizlere bu konu hakkında sorun yaşamamanıza yardımcı olacak ipuçlarına değineceğiz.

Google’da Hızlı İndex Alma Teknikleri

Google URL Tarama

Google için index alma yöntemi olarak bilinen pingletme olanağından daha elverişli ve daha zararsız olduğunu düşündüğümüz bir yöntemde Google URL Tarama işlemi. Bunun nasıl yapılacağı hakkında fazla bir şey bilmenize gerek yok aslında. Hemen aşağıdaki linke tıklayıp giderek index alma şansını yani “google’a yeni gönderi paylaştım!” uyarısını vermek için kullanabilirsiniz. Nasıl kullanacağınıza gelirsek fazla bir şey yapmanıza gerek yok. Linke tıklayıp açılan sayfadaki kutucuğa index almasını istediğiniz sayfanın linkini koyup istek gönder butonuna basınız.

Tarama yapmaya git!

Sitemap Kullanarak Google Hızlı index Alma

Web sitemiz index almıyor, alan indexler birden bire kayboluyor gibi soruları çözebileceğiniz bir çözüm yolu da sitemap kullanmak ve bunu google search consoleden tanımlamak olacaktır. Bu adıma önem veren Google zaten sitenizi search console kaydettiğinizde ilk başta bu işlevi yapmanızı şiddetle dile getirmektedir. Bu işlev hem yeni girilen yazıları, oluşturulan kategorileri, etiketleri ve sayfaların pingletmeden doğal şekilde index almasını ve indexlerinizin sağlamlılığını sağlamaktadır. Az işle çok gelir elde etmek diye buna deniyor aslında. Tabii wordpress kullanıyor iseniz. Çünkü kolayca bulunabilen eklentileriyle sitemap oluşturmak ve göndermek sadece dakikalarla sınırlı. Bu yüzden wordpress gibi yazılımlar kullanıyor iseniz eklentisini edinebilir, wordpress kullanmıyor iseniz internette kısa bir araştırma yaparak sitemap’ın oluşturmayı öğrenebilirsiniz. Sitemap kullanmanın faydaları bunlarla da sınırlı değil. Ek olarak sitemap kullanımı indexlerinizin daha kolay algılanması dışında web sitenizde yer alan sayfaların ve diğer içeriklerinde toplu halde belirmesini, kolayca göz atabilecek şekilde bulunmasını sağlayabilmektedir.

Sitemap Nedir?

Sitemap, web sitenizdeki içeriklerin(yazılar, portfolio, görsel, etiket, kategori) toplu halde yer aldığı, google’ın bu listelemeyi sorgulara kolaylıkla oturtmasına yardımcı olan dosyalardır. Sitemap nedir konusunda daha detaylı bilgilendirmeye ulaşmak için Leadfure Blog’una da uğrayabilirsiniz.

Sitemap Nasıl Oluşturulur?

WordPress sitelerinde SEO eklentileri ile, diğer web sitelerinde ise sitemap oluşturma araçları ile oluşturulabilir.

Pingletme ile Google Hızlı index Alma

Bir de ek olarak pingletme işleminden bahsedelim diyorum. Kolayca arama yaparak bulabileceğiniz pingletme araçlarıyla web sitenize google botu çağırarak yeni girilen içeriklerin tespitinin yapılmasını sağlayabilirsiniz. Bunun yararlı olup olmamasından ziyade zararlı olduğu da söylene gelmektedir. Google bu aracı sık kullanan sitelere kendiliğinden pek fazla ziyarette bulunmuyor ve siteye geliş süresi gitgide azaltıyor. Bu da araçsız index almanızı zorlaştırıyor. Bu sorun yüzünden etiketler, kategoriler gibi ek yardımcı sayfalar google gözünden kaybolabilir.

Pingletme Nedir?

Pingletme, web sitenizde yapılan yeni bir paylaşımı aracı siteler aracılığıyla google’a bildirmek olarak tanımlanabilir. Her aracı siteyle olur mu diye soracak olursanız cevabımız hayır olacaktır. Bu aracı web siteler genellikle hızlı index alan, sorgu gönderme yetkisine sahip olan web siteleridir.

Detaylı olarak google’da hızlı index alma teknikleri listelemesi yaptık. Sorularınızı yorum olarak iletebilirsiniz.

Ahmet Onur

2012 senesinde başladığım ve hala aktif olarak yer aldığım web alanında; front-end, back-end kodlamaları, tasarım ve makale yazarlığı yapmaktayım. Web alanında çok yönlü bir eğilim sergiliyorum. Leadfure markası ile pazarlama, web hizmetleri ve onun adı altında kurduğumuz birçok proje üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.

21 yorum mevcut.

yorum yapmak için buraya tıklayın.

Reklam